agilityträning

Nyss hemkommen från agilityträning på klubben. Hur ofta kan man säga att man kan träna utomhus den 27 dec, det är snöfritt och planen är dessutom torr och fin?! Vi var ganska många som träffades och byggde upp en hoppklassbana. Vips har aldrig kört bana förut, eller för den delen tränat agility när det varit så många andra som varit där samtidigt så det var jättenyttigt för oss.

Jag gjorde om banan lite så den inte blev lika lång utav vi körde 15 hinder i följd istället för 21. Jag tror Vips hade klarat att köra alla men jag ville avsluta med en raksträcka och uppmuntra farten istället för att krångla till det med byten och svängar. Svängarna får komma när dom kommer, jag tror nämligen inte han kommer ha några problem att svänga fördet gör han mer en gärna när vi tränar det på småkombinationer, det är svårare att springa ifrån mig så då måste vi lägga fokus på det.

Starten gick jättebra och Vips sprang på, tog mitt framförbyte bra och drog in i en tunnel. Sen vad jag försen att svänga så han sprang in i nästa tunnel också, vi fortsatte som om ingenting hade hänt och kom till slalom. Där missade han ingången 2 gånger innan jag fick honom att samla upp sig och tänka. Han missade en port mitt i men vi fortsatte ändå och resten gick bra. Han har ju aldrig kört slalom i en hel bana så jag är nöjd med honom. Efteråt tog vi hopphindren och skickade på slalom och då tog han det klockrent. Det är nog bara att träna, träna så kommer det sitta så småningom :)

Slutet av banan var en raksträcka och jag tyckte inte Vips sprang på så den delen tog vi om och jag la ut leksak i slutet, vilket blev en markant skillnad och han sprang på jättebra!

Vi tränade även lite på kontaktfälten och Vips jobbade jättebra även där. Jag har märkt att både han och jag jobbar mycket bättre om vi tränar med någon, vi kommer in i en annan sinnesstämning vilket är bra och vi behöver det! Så nu måste vi fortsätta att träna tillsammans tycker jag!! :) Det är så mycket roligare när man har någon att träna med och man kan komma med tips och ideér till varandra!

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback