Löptikar

Förra veckan var jag och Vips uppe på klubben och tränade med de andra tjejerna och deras hundar. Två kurser pågick samtidigt och Vips hade bara löptik i huvudet så det blev inte så mycket lydnadsträning utan det fick bli kontaktövningar. Han blev trött väldigt fort vilket inte är konstigt för vi har aldrig varit uppe och tränat när det varit så många andra hundar där på engång! Fokus låg på att han skulle ha kontakt med mig och ta upp leken trots störningarna runtomkring.

Vips är inne i en riktig slyngelperiod och det känns som om löptikar är det enda han tänker på. På grund av det så har jag tänkt att vi ska vänta med att träna agility och lära honom nya saker och istället befästa det han kan. Men man håller sig inte alltid till sin plan.


Tony och jag var ute med hundarna igår och gick runt klubben. Vi gick ner på nedreplanen och Vips fick hoppa lite över lydnadshoppet. Jag testade att skicka honom på hoppet och sen lägga på "svängkommandot",våran torrhandling utan hinder. Det fungerade perfekt!!! Han formligen slickade hinderstöden och kom tillbaka i en jäkla fart - hur kul som helst att se att han förstod perfekt även när det var hinder med!

Idag så tog jag och hundarna morgonpromenaden förbi klubben och svängde in på planen. Vips var lite uppe i varv så vi tog oss en klappochkramstund där på planen. Efter det drog jag fram en tunnel eftersom han älskar dem och fick även för mig att testa säcken. Så mycket för att inte köra agility på ett tag ;)

Hade glömt leksak hemma men hittade en gammal jenstrasa som fick agera leksak, Vips leker ju med allt som tur är.

Jag började med att skicka Six genom säcken och Vips var genast med på noterna och sprang efter. Andra gången så kom Vips ut förre Six och efter det fick han springa igenom själv, vilket han gjorde utan att tveka en enda gång!!

Så nu har Vips även lärt sig säcken! Det är så himla kul att se hur otroligt fort det går med Vips!! Min lilla prins får nog träna lite agility i alla fall för jag kan inte hålla mig borta från det!  




Liten Vips med sin anka

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback