Tunneltok?

Kan en hund bli tunneltokig så där under en natt bara? Vi har inte haft det problemet innan men igår på olandstrakten drog varenda tunnelingång lite extra mycket i honom. Vips var riktigt överladdad också så jag tror det var en bidragande orsak, sen att tunnlarna var enda stället på banan där han inte sprang i lera, han kanske ville försöka komma bort från vattnet och leran? ;)
 
Första klassen smet han bakom ryggen på mig rakt in i fel tunneligång, lite snurpligt men så är det ibland. 
Andra agilityklassen så var vi påväg mot a-hindret, tunneln låg under A-hindret som en makaron men åt andra hållet. Me Vips lyckades springa förbi A-hindret, runt det och in i en tunnelingång. Ja är tunnlarna roligare så är dom, man kan ju bara skratta åt honom och träna på det hemma istället.
 
Hoppklassen så hade jag bestämt mig att nu jäklar!! Planen var så geggig och blött vid det här laget att domaren fick göra om banan så den inte gick i mitten av planen där det var som värst. Vi fick till starten riktigt bra, farten var på topp och jag hade honom i handen hela tiden. nästa sväng gick också bra, jag skulle skicka in honom i en tunnel men lyckas då halka i leran och komma ner på knä. Vips blir lite fundersam och undrar vad jag gör men jag lyckas få in honom i tunneln, från knästående utan att han får någon vägran. Upp igen och vidare mot slalom men där blev det kaos. Han gick in rätt men sen bara hoppade han över en port. Vi körde om och det blir bara fel på fel. 
Luften går lite ur mig då. När vi har klarat det svåra så ska det skita sig vid ett slalom. 
 
Min plan nu är att ta fram bågarna igen och träna stadga. För att bryta ett dåligt mönster så tror jag på att bygga upp självförtroende i slalom hos honom och mig igen. Vi har 2 veckor på oss till nästa tävling. Då hoppas vi på bättre resultat :) 
 
 

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback