Trevlig Midsommar



strukturera upp träningen

Äntligen har jag tagit mig själv i kragen och börjat strukturera upp min träning med Vips! Mamma köpte ett A5 häfte åt mig för ganska länge sen som jag skulle använda som träningsdagbok men den har mest legat och samlat damm i bokhyllan.

Men nu plockades den fram! Jag har valt att skriva ner alla saker/ moment mm. jag vill träna in på Vips under den närmsta framtiden och och lagt upp dem steg för steg i min bok för att lättare påminna min om hur jag ska gå vidare i träningen. Om jag inte har en klar målbild av vad nästa steg är i vår träning så blir det träningspasset bara skit. Jag blir ofokuserad och det smittar av sig på stackars Vips så nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det.

Det jag ska fokusera på är:

Bra fotpostion och vänstersvängar med Klossen -
Vi har kommit så långt att han kommer in på klossen och söker upp rätt fotposition och vi kan även göra en vänsterhalt. Fokus ligger på att bara belöna när han står i rätt position! Växla med omväntlockande för att få honom att inte trampa med framtassarna.

Snart så tänker jag mig att vi kan ta bort klossen och ha kvar en fin position i alla fall :)

Fotgående/ baklängesfot -
Detta ska vi träna parallellt med klossen. Jag har inte haft en klar bild hur detta tränas in med tror nu att jag har fått skaplig koll på hur jag ska göra och framförallt belöna på rätt sätt!!

Backa -
Har insett att vårt backa inte är så bra så jag har valt att börja om med det och få större fokus på att ha kroppstyngden låg och bakåt hos vips och inte använda min kropp som en hjälp. (vilket jag lätt gör)  

Skvallerträning -
Vips har inga problem med att han inte tycker om andra hundar, tvärt om! Men jag tror det kan vara nyttigt att träna in detta på honom för att få bort fokuset från att vilja leka med andra till att istället titta på mig och få leka på mitt kommando istället.

Filten -
Att ha en plats där han kan koppla av tror jag är mycket värt för Vips. Han tittar gärna på de andra hundarna när de tränar och kan inte koppla av riktigt så bra som jag önskar. Filten tror jag kommer hjälpa oss att komma framåt i den träningen!


Man får mycket ideér av att först gå kurs för duktiga Åsa Jacobsson (där vi fick lära oss filten och skvallerträning)
och att sen helgen efter vara och titta på SM i lydnad och agility fick mig att vilja träna in ett bra fot på Vips. 

Så nu ska här tränas hund :)


Vips 1 år

Vips har fyllt ett år i måndags och det firade vi med pannkakor till frukost, mycket uppkattat av både honom och Six.

Han har vuxit lite sen jag fick hem honom.



Vi har även hunnit med att uppfylla ett av våra mål för detta år. I onsdags så var det dags att gå vårat första viltspår i anlagsklass. Jag var riktigt nervös eftersom jag aldrig har tävlat i viltspår innan och det är mest bara att lita på hunden för du kan inte påverka så mycket i spåret som du kan i andra grenar. Vilket jag tycker är lite jobbigt för jag gillar att ha allt under kontroll.

Vips tog upp spåret jättefint pch höll en bra fart. Första vinkeln tog han klockrent och allt kändes jätte bra men sen började han plötsligt gå högt med nosen och ringa jätte mycket så då tog jag tillbaka honom till spåret, han hade fått upp ett spår av riktigt vilt som antagligen hade sprungit förbi där. Men när han kom på vårt spår igen så var det inga problem och han klarade resten galant så nu är vi godkända i anlagsklass viltspår!

Nu är min tanke att vi ska lägga lite öppenklasspår och sen ge oss ut på tävlingsbanorna och förhoppningsvis få hem ett championat så småningom.  





Första badet för i år

I går badade jag för första gången i år! Hundarna var självklart med och Vips simmade han med för första gången i sitt liv,han har aldrig riktigt vågat gå i innan men nu när Athom var med så simmade han efter honom och sen var Vips i vattnet resten av dagen. Athom var helt galen, han älskar verkligen att bada och hämta saker som man kastar i vattnet. Var faktiskt varmare i vattnet än vad jag hade trott så det var riktigt skönt att bada.

Idag är det studenten och jag kan höra dem utanför mitt fönster, bor ju precis bredvid gymnsiseskolan här i Norrtälje. Ska gå ut och titta på dem sen när de åker flak. Ett extra grattis till lillebror som också tar studenten idag!

Norrköping utställning

Jag och Malin styrde bilen mot norrköping i lördags för att ställa ut. Tycker Vips har blivit mycket bättre på att inte stressa upp sig och vilja hälsa på alla i såda här miljöer med så mycket folk och hundar - övning ger färdighet.



Tror det var årets varmaste dag än så länge. Vi hade 30 grader i skuggan och inget tält hade vi kommit ihåg att ta med oss så det var bara att försöka hitta lite skugga bakom någon annans tält eller bland träden. Men Vips var så duktig trots att det märktes att han påverkades av värmen.  




Kritiken av domare Hans Almgren
Östergötlands kennelklubb 3/6-11
kooikerhondje:

Mycket bra storlek, vackert huvud, väl ansatta öron.
Bra bett och tänder, vackert bakparti, står väl på sina framben
Stark rygg, fin balans mellan kropp och benstomme
Lite tugnt tecknad på kroppen men bra färg på blandvit
botten
Sunda rörelser 

Excellent
CK
3:de bästa hane
reserv cert

Jag fick jätte fin kritik och beröm av Hans och det är alltid kul att få höra att ens hund är fin! Två finska hundar slog Vips i bästa hane, vilket inte är konstigt eftersom Vips fortfarande är en unghund och behöver växa på sig lite och inte kan slåss med championhundar än så länge :) 


Nu är tanken att nästa utställning blir i Piteå och då passsar vi på att hälsa på Karin med familj, vår uppfödare och förhoppningsvis några kullsyskon till Vips.





Viltspår

Nu har vi kommit igång ordentligt med viltspåret och Vips går skitbra rätt utsagt! La ett spår hemma i angskär på 600 m som fick ligga i 2 timmar och ett spår på 400 m två dagar senare som fick ligga lika länge och han tog vinklarna jättebra, trots att jag lyckades gå vilse i skogen när jag la det första spåret så det kanske inte blev så raka linjer eller vinklar i det men lillgrabben fixade det galant i alla fall. 

Annars så har Vips varit lite hängig den här veckan efter att han lyckats äta något på promenaden och sen kräkts upp det. Mysiga hund. Och Six har ju varit förkyld i 3 veckors tid och ätit medicin men nu är båda hundarna friska igen, peppar peppar ta i trä. Bara hålla tummarna att de inte händer nått mer nu. 

Sommar här äntligen kommit men det märks att hundarna inte är vana med värmen för tungorna hänger långa på promenaderna och six fäller som aldrig förr. Men snart är det så pass varmt att man kan bada och det ser vi fram emot! Vips fick aldrig riktigt chansen att bada förra sommaren så ska bli kul att se hur han reagerar på vatten. 
   
    


Manta och Vips