hundträning

Igår begav jag mig till perfektatassar för våran sista bokade agilityträning. Tyvärr så kunde inte Malin komma och ingen annan jag frågade hade tid eller lust att åka med så jag och hundarna hade hela hallen för oss själva i en timme! :D Fokuserade på slalomingångar och fart med Vips vilket gick bra, han var laddad till tusen redan från början. Sen körde vi en gång på gungan och jag tror han missförstod att det var gungan och inte balnsen så han flög av. Sen var det lite läskigt att gå på gungan men med mycket korv så gick det. Tänkte vänta till nästa vecka med att ta fram gungen på klubben så kommer han nog ha glömt händelsen och springa på som vanligt.


Vi tränade även lite på rallylydnad. Det går bättre och bättre men han vill fortfarande fram till alla skyltar och trycka på dem! Sötnosen tror att det är targets! Vi kommer ju roa alla andra på tävlingen om det inte går så jag tar det som en rolig grej. Självklart kommer jag försöka träna in alla skyltarna och försöka ha koll på mig själv men om det inte går så går det inte, då tar vi det som träning och har roligt tillsammans istället. Man måste ju börja någonstans för att få bekräftelse på vad man ska träna vidare på för att bli ännu bättre.


Six har fått ändra sin medicindos efter att jag äntligen fick tag i hans veterinär! Som jag trodde så ska han inte ha så mycket biverkningar som han har, han går upp på bordet och tar saker som han äter upp och utomhus så rymmmer han från mig för att äta hundskit!? :S Nu har vi sänkt dosen till 1/4 varannan dag, innan fick han 1/2 varje dag så ska vi utvärdera efter påsk hur han mår och blir han sämre innan dess så höjer jag självklart dosen igen. Men det är lite struligt så här i början att få in rätt dos för att han ska må bra men ha så lite biverkningar som möjligt.

miljöombud

Idag fick jag frågan om jag ville bli miljöombud på jobbet, klart man säger ja, för jag gör ofta det utan att tänka på vad det är jag säger ja till. Miljöombud, vad innebär det? Jag som inte ens vågar gå ner med soporna här hemma för jag tycker soprummet är läskigt och jag sorterar väldigt sällan mina sopor.... Nu ska jag se till att andra på jobbet klarar av detta och veta regler och lager som gäller....oj oj oj....vi får väl se hur det här går....Känns som om jag KANSKE tagit mig vatten över huvudet!

Måndag

Idag har jag hunnit med en tur till ikea! Köpte lite småsaker som behövdes hit hem, eller behövdes och behövdes, jag ville ha dem är väl närmare sanningen. Inte ofta man kommer ut från Ikea utan att köpa någonting. Blev bl.a en ny blomma som jag ställde i bokhyllan eftersom jag lyckats döda (igen) den jag hade där tidigare. Hann även med en sväng in på biltema och köpte rengöringssaker så jag kan göra bilen fin, det behövs verkligen så får ta mig en dag ute i Angskär där det är lättare att tvätta bilen och köra en storstädning.
Sista stoppet blev på brukshundcenter där jag slog till på ett par nya byxor men kände när jag kom hem att jag nog borde ha en storlek större för de satt lite för tight, man måste ju kunna röra sig när man tränar hund, så får åka och byta dem på fredag när jag ändå ska till knivsta för agilityträning.
Vips och jag hann även köra ett kort och kvalitérikt agilitypass som bestod av träning på slalom, balansbom och A-hindret i en kortare bana och han satte allt klockrent! Så kul att få till fina slalomingångar och kontaktfält på första försöket, nu känns det inte så långt borta att vi skulle kunna vara redo för en debut! En månad kvar sen så får vi se om det sitter lika bra när det verkligen gäller.

Ledig

Så skönt att vara ledig en vecka framöver, jobbar inte förrens på söndag igen! Jag har fortsatt med min träning och var på ett intervallflexpass som tog kål på mina knän. Dom sa upp sig och jag har knappt kunnat gå resten av helgen, men med lite vila så verkar dom vara fit for fight igen, så nu får jag passa på att träna när jag är långledig :)


Vips och jag har även tränat en del på kontaktfält och nu ser man verkligen framstegen! Jag bestämde mig för att ha 2 på 2 av i alla fall och inte fortsätta med mina springande kontaktfält,  mest för att jag inte hade en 100% bild av hur jag skulle träna in dem och sen är jag även för dålig när det gäller klicker och att kasta leksaker. Då är 2 på 2 av lättare och jag behöver inte vara lika snabb och pricksäker ;)


Idag testade vi även att köra lite rallylydnad och jag måste ha tränat väldigt mycket att Vips ska stå och trycka på saker för det var vad han försökte göra med VARENDA skylt.... Vi får se hur våran debut kommer gå med andra ord, man får ju avdrag för varje gång hunden kommer åt en skylt ;)



stegtävling

På mitt jobb har vi gått med i en stegtävling som håller på i 6 veckor, man tävlar både induvidiellt och i lag med sina arbetskamrater mot andra lag i stockholmslän. Målet är att man ska gå minst 10 000 steg varje dag och om du motionerar med nått annat, friskis, simning, cykling mm så får man räkna om det till steg. Det går ut på att man ska röra sig så mycket som möjligt med andra ord och tävlingsmänniska som jag är så måste jag ju ge mig in i leken på blodigt allvar! 

Hundarna har med andra ord fått gå minst 5 km i elljusspåret varje dag, i går blev det till och med 2 varv i spåret. Vips älskar att vi är ute och går så mycket medan Six inte är lika överlycklig. Han orkar inte riktigt hänga med på två varv så jag får lämna honom hemma nästa gång jag bestämmer mig för att gå ett extravarv helt enkelt. 

Det som dessutom är bra med sidan är att man kan skriva in vad man har ätit under dagen och få ut hur mycket kalorier man har stoppat i sig och även se hur mycket man kommer gå ner den dagen och även på en vecka! Vilken nytändning det blev för mig! Har stått still ett tag i vikt och inte kommit någonstans känns det som men nu efter 8 dagar med att gå/ träna mera och hålla koll på mitt kaloriintag så har jag gått ner 2,5 kilo!! Beach 2012 här kommer jag! 

      


Ledig lördag

Så skönt att vara ledig så jag begav mig till klubben nu när isen äntligen har försvunnit. Jag och hundarna gjorde ett träningspass med A:et. Båda två gjorde det jätte bra och ramen fungerar bra på Vips, jag tycker han gör fina kontaktfält och vi går framåt i vår träning. Det roligaste är nog ändå att han tycker det är så kul att träna så han försöker springa mot A-hindret även om det inte är det vi tränar just då. Men det är roligt att se hur han verkligen gillar att få träna.


Efter träningen så tog vi en promenad runt elljusspåret. Vips hittade ett dike och tog sig en simtur i vattnet. Det måste ha varit kallt men han tyckte det var kul och sprang runt som en tok efteråt och försökte få Six att leka. Glada och leriga begav vi oss hemåt och båda hundarna fick snällt ställa sig i duschen för att få bort all lera ur pälsen.


Hundpromenad

I fredags så kastade jag mig i bilen efter att ha jobbat dubbelpass och alltså varit på jobbet från ons-till fredag morgon. Hem och hämta hundarna och sen iväg till knivsta för att möta upp de andra som skulle med på hundpromenaden. Vi blev totalt 5 personer och 12 hundar.


Vi började gå på en led ute i ett naturreservat och kom fram till ett jättemysigt ställe där vi fikade. Sen är det ju väldigt tråkigt att gå samma väg tillbaka så vi tittade på en karta, antog att vi kom från den parkeringsplats som var utmärkt och sen började vi gå mot den. Efter 3 timmar i skogen så och framme vid denna parkeringsplats så inser vi att det inte var här vi ställt bilarna. Snälla Iris matte fick leta rätt på oss, ja vi fick till och med räddningstjänsten att börja försöka ta reda på vart vi var innan vi kunde bli upplockade med bil.


Förlaget var att ta taxi men vilken taxi vill ha in 12 hundar i sin bil?! Så det alternativet fick vi strycka ;)


Själv så tycker jag bara att det var roligt att vi lyckas gå vilse när vi dessutom skojade om det innan. Hur lyckas man lixom? Men det var jätte trevligt att gå med alla hundar och trevligt sällskap - det får vi göra om, men då kanske vi ska kolla på kartan vart vi börjar vår promenad.

Massa hundträning

Jag som trodde jag var klar med alla hälsotester fick vackert åka till veterinären och ta ett blodprov på Vips som jag har skickat till Nederländerna. Tydligen ska man inom rasen göra ett blodprov för att kolla om de har von Willebrand disease, en blödarsjuka. Nu har Vips friska föräldrar så det ska inte vara någon fara men det är alltid skönt att få på papper att ens hund är frisk, sen är han tillgänglig för parning om någon skulle vara intresserad av min lilla herre. Jag tycker även att det är kul att han har fått så bra resultat på alla hälsotester, fina höfter, knän och ögon!
Vi har verkligen hunnit med att träna de sista dagarna och det märkt hur kul Vips tycker att det är. I går gick vi 3 viltspår, ett som hade fått legat i 24 timmar och som var 450 m, sen la jag två raka spår knappt 100 m i var som fick ligga i 2 timmar, detta för att träna spårupptag och att spåra i spårkärnan. Det första spåret virrade Vips bort sig lite på i en vinkel, det hade antagligen gått en massa rådjur under natten precis där spåret låg, man såg en massa spår och spillning efter dem. För att befästa att det är MITT spår som gäller som jag lagt ut och inte riktiga rådjursspår så la vi motivationsspåren och de tyckte jag han fixade riktigt bra. Han har fortfarande lite för bråttom i spåret kan jag tycka så vi får träna vidare på att sänka tempot och jobba lugnt.
Idag har vi tränat på att han ska springa på en platta. Detta är ett experiment jag tänker testa på honom för att lära in kontaktfälten. Locket har inte fungerat så bra som jag vill, han tappar fart, så nu tränar vi på att springa fort och springa på en platta från olika vinklar. Jag återkommer säkert längre fram med hur det går men än så länge är vi i inlärningsfasen och har inte ens lagt på plattan på kontaktfältet, det behöver töa lite till först så vi kan gräva fram hindren och inte behöver vara som bambi på hal is på planen. Men om några veckor så ska jag utvärdera och se om metoden fungerar som jag vill.

Patella och ögonlysning

Nu kan vi bocka av ögonlysning och patella från vår att göra lista! :) Detta gjorde vi igår och Vips fick jätte mycket beröm av veterinären för att han stod så snällt på bordet och för att allt såg så bra ut. Till och med så att vi fick frågan om vi hade tränat på att han skulle titta åt olika håll för han gjorde det helt av sig själv under ögonlysingen. :) Såklart att vi inte har gjort det men vi tränar mycket på hantering och han finner sig i det mesta vilket verkligen är jätteskönt.

Måste bara berätta om agilityträningen i tisdags som gick så himla bra! Vi körde bana och Vips sprang verkligen allt han hade. Nu är det inte långt kvar innan vi ska ut på tävlingbanorna, i vår är tanken, vi ska bara träna in kontaktfälten lite bättre först men sen kommer vi bli farliga på agilitybanorna för konkurenterna!