rallylydnad

Vips och jag har tävlat rally senaste två helgerna. Tyvärr har det inte gått ngot bra resultatmässigt men känslan har varit bra i båda starterna och det är det som känns som det viktiga! 
Förra helgen så hade jag en hund som var med mig och jätteglad, tyvärr lite för taggad så vi missförstod varandra vid några skyltar och blev därmed inte godkända. Men det kändes bra!
 
Idag var det hemma tävling. Det kändes bra idag också men fick fler missar enligt protokollet. Vips var jätteduktig men jag klantade mig och var inte tillräckligt tydlig i en vändning i från varandra så där fick vi 16 poängsavdrag. Sen tog jag ett steg för mycket i backa och fick direkt 10 poängs avdrag (klantigt av mig!) I honnörsrutan så blev jag jätte nervös och tryckte Vips och antagligen var det därför han reste på sig.
 
Lärdomen från dagens tävling är att jag ska lita på min hund! När jag blir nervösoch börjar trycka/ dra i honom med kroppen och mentalt så går han ner sig och blir osäker. Till nästa tävling är målen: 
 
  • Lita på Vips
  • Inte börja "peta" utan lita på Vips och köra vidare.
  • Stå rakt i honnörsrutan och inte trycka honom
Träna mer på:
  • Vändningen ifrån varandra
  • Honnörsrutan 
  • Hela banor 
 

Valpar

Tony och jag var och hälsade på hos Vips valpar som har blivit 7 veckor!
Dom är såklart jättesöta och jätte trevliga. Alla kom fram och hälsade glatt på oss. Efter bus i trädgården så somnade några av dom i rabatten!
 
 
 
 
 

Semester

Jag fick erbjudande om att åka med till turkiet - vi åker om 2 dagar. Jag tackade ja och därmed så blev alla planerade tävlingar för mig och Vips inställda. Men det gjorde inte så mycket, ibland så behöver man få komma bort en vecka och bara sola och bada och ta det lugnt.
Hundarna fick bo hos mamma och pappa den veckan och därmed ha semester de med :)
 
Jag kom hem tidigt lördag morgon, sova några timmar och sen upp och hjälpa till på hundensdag hela dagen. Vips fick visa upp agility och freestyle. Sen så testade vi på att köra hundamm, som fiskdamm fast det är hunden som ska hämta saker i en ruta på 1 minut. Vips gick runt och kollade på allt och valde till slut att ta två jättesmå nallebjörnar, typ sådana du kan köpa på ikea för 5 kronor. Jag får väll skylla mig själv att vi brukar leka med såna och inte dyra leksaker ;)
Six däremot valde bara saker som gick att äta, det beskriver honom väldigt bra!
 
På söndagen så var Vips och jag anmälda till Rallylydnad. Tyvärr så gick det inge bra. Vi var inte så samkörda (båda två hade ju varit på semester och inte tränat). Jag blev jättenervös och satte stor press på oss. Vips tyckte jag var konstig och ju längre vi körde dessto sämre kändes det. VI blev inte godkända men jag har brytit ihop och kommit igen och nu är vi anmälda  till nya tävlingar. :)