Addison

Min söta lilla stollare har gått och varit hängig/ haft ont i 1,5 års tid. Nu har de äntligen hittat felet! Han har en sjukdom som heter Addison. Det finns medicin mot detta, kortison och lillskrutten har fått äta det i 3 dagar nu. Man ser redan en enorm skillnad! Vi gick elljusspåret i går, 5 km. I vanliga fall får Six stanna hemma för att han inte orkar gå så långt men igår skuttade han fram unde hela promenaden och drog till och med i kopplet på tillbaka vägen!! Hoppas verkligen att han ska få må bra nu!



Min lilla prins

höftröntgen



Nu har vi varit iväg till veterinären och röntgat höfterna på Vips. Kändes skönt att de tyckte höfterna såg bra ut så nu håller vi tummarna att det blir ett bra resultat!

ridhusträning

Första ridhusträningen för i år och vi är tydligen bara 4 st i vår grupp, 3 på plats idag vilket är helt perfekt! Jag hade gjort en hoppbana som gick ut på mycket fartträning. Vi delade upp den i kombinationer innan vi körde hela på slutet. Vips jobbade bra,  springer på bra så länge jag rör på fötterna ;) Mot slutet så kände jag att han inte orkade hålla ihop längre, vilket inte är konstigt eftersom det var ny miljö, ett långt träningspass och det är inte ofta vi kör bana eftersom vi oftast tränar ensamma.

Slalom körde vi med bågar för att uppmunta farten. Nu går det jätte bra när jag är framför men är jag bakom så blir han osäker och tappar fart - träna mera med andra ord.


Vi började även vår träning med gungen och hade Mikaela som hjälp att hålla i och gunga honom. Det gick jätte bra men Vips hade lite för brottom att komma ner till targeten så han stod på näsan en gång och tippade över rakt ner i ridhusspånet. Knasiga hund! På'tt igen och han var lika glad gången efter så jag hoppas att gungan ska bli ett favorit hinder!

Vinter

Just nu blir det inte så mycket träning ute eftersom det är isgata på hela planen på Bk och uppepå det så har det kommit snö - livsfarligt för mig som redan är en klumpeduns! Vi har varit uppe några gånger för att träna lite kontaktfält men jag hittar inte riktigt nyckeln till att både ha bra fart och bra stopp, just nu känns det som antingen eller när vi tränar. Jag hoppas att träningarna med Malin ska ge mig ny inspiration! Känns nyttigt och roligt att få träna med Malin och Studsa eftersom de ligga på ungefär samma nivå som mig och vips och man då kan bolla idéer med varandra :)



Vi tog fram klickern här hemma igår för att hundarna skulle få använda hjärnan lite. Vips har dock fastnat i att han ska kliva på saker med baktassarna, något vi tränat mycket på, så när jag satte mig ner på golvet med en burk framför och han inte kom på vad jag ville så kom han och ställde sig brevid mig och försökte trycka med baktassarna på mig! Underbara knäppa lilla hund! Många skratt blev det i alla fall när han testar sig fram!

Trasigt Kylskåp

Vakna upp, gå och sätter sig framför datorn och tittar på FB. vad får man läsa då? Jo att tydligen så har vårat kylskåp gått sönder inatt och allt har blivit dåligt som var i det!!! NEJ!!!!! Känns inget vidare att gå hem från jobbet och mötas av kaoset hemma. Att få tag i sin bovärd en lördag känns ju ganska hopplöst....det får bli till att äta ute de närmsta dagarna..





  


Födelsedag

Vill bara slänga in en blänkare och säga att jag fyller år idag!



thailand nov 2011

Mål 2012

Jag har några mål som jag vill genomföra under det är året med vips:


  • Rabiesvaccinera
  • Höftledsröntga höfterna och patella
  • Ögonlysa
  • Starta i agility
  • Bli utställningschampion
  • Ställa ut utomlands
  • Komma upp i klass 2 i agility
  • Starta i rallylydnad
  • Gå en apporteringskurs



Sen vill jag självklart att han ska få vara frisk och att vi ska ha det kul tillsammans!


Six har jag bara ett mål med och det är att han ska få vara så frisk det bara går det här året!

Året som gått 2011

Alla andra verkar skriva om året som varit så jag hakar på och skriver om vårat år.

Six har fått blivit pensionär på heltid. Trots att jag gärna vill träna och tävla med honom så har jag under det här året inset att det är omöjligt eftersom hans kropp säger ifrån. Tony och Six har hittat varandra och tränar lite tillsammans vilket Six verkligen gillar. Tänkt att man kan få godis för att bara vara söt eller sitta och ligga på kommando. Tony ser minst lika nöjd ut som Six gör! Jag är så glad att dom har hittat varandra för jag har inte lyckats med att lägga mina krav på den nivå Six är på, jag vet ju vad han har kunnat och orkat och jag ställer ofta krav därefter fortfarande. Som tur är så är Tony mer förstående med Six och dom har kul tillsammans.

Six har varit sjuk till och från under året. För hans del så var det nog inte så bra att vi har flyttat till lägenhet i höghus. Trapporna och koppelpromenader är inte hans bästa vänner utan han mår bättre när han får skrota runt på tomten i sin egen takt. Tur att han får komma ut till mamma och pappa ibland på landet.


Vips och mitt år har varit riktigt roligt! Vi har gått en grundkurs i agility på knivsta BK vilket var jätte nyttigt och vi kom verkligen framåt i vår träning med grunderna! Vi har även lärt in alla hinder, kontaktfälten håller vi på med, och börjat köra kombinationer. Tanken är att vi ska komma ut på tävlingsbanorna nästa år!

Vi var på en helgkurs på hundcampus och tränade specialsök, Vips var en riktig stjärna! Nu hoppas vi på att mamma ska kunna bygga en egen bana så vi kan träna här på hemmaplan också.

I utställningsringen har det gått över förväntan! Vi har lyckats få 2 cert, blivit BIR och BIM flera gånger och även fått titeln Nordisk juniorvinnare 2011!! Min fina lilla Vips!

Vi har även tränat en del viltspår och startat i anlagsklassen där vi blev godkända!


Jag tycker vi har åstakommit mycket på detta år och vi har haft väldigt roligt undertiden!