Födelsedagsbarn

Grattis Six på 6 års dagen!



agility

Det känns som om jag och Vips börjar komma någonvart i agilityn och jag börjar lära mig det nya handlingssystemet tack vare hjälp från stina! Vi har hunnit med att träna två gånger den här veckan med stina och ullis och det känns verkligen som om det ger reslutat och dessutom så är det mycket roligare att träna med sina kompisar än att stå där uppe själv, man ser ju dessutom inte vad man själv gör för fel så det är perfekt att ha andra som kan se det åt en.


Gårdagens bana innehöll A-et och Vips hade jätte bra fart och gjorde snygga kontaktfält. Han har haft svårt att öka farten just på a-et men nu gick det som på räls! :)


Vi hann med att träna lite rallylydnad medan de andra körde sina hundar i agility. Även här hade Vips fin kontakt och jobbade på bra. det svåra är att jag måste hålla koll på mina armar och ben och vart jag har kopplet, men jag hoppas att jag ska lära mig det också :)



filmerna från helgen









Debuterat

Så kom då dagen med stort D! Dagen när jag och Vips skulle starta i agility. Vi fick lite småbrottom på morgonen, vår tidsplan sprack lite när stackars Elin som skullle hämta upp oss andra hade otur och fick punktering och åkte ner i diket. Hon klarade sig oskadd som tur var men jag fick slänga mig i min bil, försöka få tag i Mathilda och Jennifer och åka och hämta dem innan vi plockade upp Elin och åkte mot nacka. Något försenade och med en ilsken Vips som inte alls ville sitta i buren med Chicko, men han hade inget val, så kom vi iväg och åkte väääääldigt fort hela vägen till nacka. Men vi hann och kom fram precis när det var inmätning av hundar.


Första loppet var hopploppet, jag tyckte Vips sprang på bra men sen lyckades jag trycka in honom fel slalom. 5 fel och vi hamnade på en femteplacering. I agilityloppet så kändes han trött i huvudet och inte lika fokuserad, vilket kanske även gällde mig. Det blev en disk men vi fick chans att träna kontaktfält och han tog dem fint så jag är jätte nöjd med våran första tävlingsdag.

Igår var vi iväg igen men den här gången till Knivsta. Agilityloppet kändes bra men jag lyckades dra på oss en vägran och sen blev det även en rivning. Min gissning är att det var lite tungsprunget i ridhusspånet, vilket jag inte räknade med, så jag var för snabb i att springa vidare och drog då med mig Vips förbi hindret.


Hopploppet kändes inte lika bra som de andra loppen. Här fick vi 10 fel i slalom, han tog ingången men gick ur mitt i 2 gånger. Kändes som om han inte riktigt orkade hålla ihop huvudet och det var därför han missade men det är bara min teori.


Så inga nollade lopp men vi fick ett bra kvitto på vad vi gör bra och vad vi måste träna vidare på :)

Filmer kanske kommer i framtiden, om jag kommer på hur man får in dem på bloggen....

Bio

Regnet bara öser ner utomhus och jag känner mig lite småkrasslig så jag har krypit upp i soffan och tänker nog inte röra mig ur fläcken på hela dagen! :)


Igår när jag slutade jobba så gick jag och Tony på bio och såg hunger games. Jag tyckte den var riktigt bra medan Tony tyckte den var lite för typiska amerikansk och för uppenbar. Det är mysigt att unna sig vardagslyx och gå på bio mitt i veckan när båda är lediga tycker jag!

Kurs för Veronica

Bestämde mig hastigt och lustigt häromdagen för att åka på agilitykurs för Veronica Bache idag! Jag känner att Vips har alla förutsättningar för att bli riktigt bra men jag måste lära mig alla nya svängar och att våga köra offencivt!
Vips var jätte taggad och jätte duktig! Det är jag som måste få ordning på mina armar och ben. Det jag måste tänka på är att vara tydlig med både hur jag visar och att säga hopp när han ska hoppa! Hur ska stackarn veta det annars?
Skick och stick är något vi verkligen måste träna på, fick samma läxa från Stina så det är bara för mig att ta mig själv i kragen och börja träna det så det sitter ordentligt!  Sen alla dessa jäkla byten måste jag försöka få in i mitt huvud...Men tysken är det vi har mest problem med, nej inte vi JAG har mest problem med, vips gör precis som han ska, det gäller bara att jag visar rätt. Så den ska jag försöka nöta in!
Jag tycker Vips var jätte duktig som jobbade på trots att det blev lite tragglande för att jag inte fick in hur jag ska röra mig men han sprang på bra och kampade med sin leksak som belöning igenom hela passet. Att det var ny plan med nya hinder och hundar störde han sig ingenting på vilket var jätteskönt!
En massa nya intryck och tankar på vad vi ska träna vidare på har jag fått nu. Ska bli jättekul att få träffas på lördag igen och gå 4 timmar till för Veronica! Det ser vi fram emot.

bakar bröd

Som det står i rubriken så fick jag ett infall och bestämde mig för att baka bröd. Jag bakar ofta kakor, pajer och bakelser men matbröd är det inte så ofta jag gör. Tycker inte resultatet blev perfekt, dom ville inte riktigt jäsa så mycket som jag hade hoppats på men dom är klart godkända och smakar jättegott ändå!

Var tvungen att provsmaka en direkt när dom var nygräddade - så jäkla gott när osten smälter av värmen från brödet! Mums



cirkelgym

Det positiva med att det är snöstorm var att jag lyckades få plats på ett cirkelgympass på friskis! Dom brukar annars vara fullbokade och jättesvåra att få plats på. Jätteskönt att få svettas i en timme men när passet var slut toksnurrade det framför ögonen så jag var tvungen att sätta mig ner en stund. Man kanske inte ska ge exakt ALLT man har om man har haft påsklov och inte tränat på 1,5 vecka utan bara varit hemma och tryckt i sig godis och mat.

Får se till att ladda batterierna/ kroppen med lite mat innan jag går på det passet nästa gång.



Snöstorm

Snön bokstavligen vräker ner idag! Tanken var att jag skulle få hjälp av brorsan att byta till sommardäck men det får nog vänta ett tag till om vädret ska vara så här ombytligt.

Idag kom även PM:et till min och Vips debut i agility! Känns lite småpirrigt men samtidigt jätteroligt att få komma ut på tävlingsbanorna och se vart vi ligger och hur Vips kommer klara det. Jag hoppas verkligen att snön försvinner tills dess för tävlingen är utomhus.. Snön får gärna försvinna fort här med så jag hinner få till ett ordentligt agilitypass innan nästa vecka och vi även har chans att träna en omgång på kontaktfälten.

Men det kanske är önskedrömmande att vädret skulle vara på min sida.



bilrengöring

Var ut och lämna hundarna i Angskär och passade på att städa bilen invändigt. Man hittar både det ena och det andra så som selar, halsband och koppel jag glömt att jag lagt där och även en och annan leksak till hundarna.


Vips blir så himla glad när vi åker hem och han får träffa Athom! Dom springer ikapp och busar hur mycket som helst. Idag var det även så pass mjukt i marken att jag tog fram rustaslalomet och hopphindren så Athom fick köra lite. Han blir så himla glad så det blir mest tok när vi kör men roligt har han i alla fall! Vips fick också köra lite men stessnivån och koncentrationen var på felnivå så vi körde bara två varv innan det blev hopp och lek, min lilla herre hade nog inte orkat koncentrera sig längre och då är det bättre att bara köra ett kort pass.  

  

 


Promenad

Jag och hundarna tog en promenad upp till klubben för att träna lite på gungan. Väl uppe på klubben så inser jag att det är MH idag så ingen träning för min del. Gick ner på andra planen och körde lite rallylydnad innan jag bestämde mig för att gå en promenad istället. Vi testade en ny väg idag som jag inte hittat förut. Den var hur mysig som helst! Vek av från elljusspåret och gick på en traktorstig inne i skogen, genom ris och över nedfallna träd - pefekt för hundarna. Det roliga är att den var uppmärkt hela vägen så jag behövde inte ens gå vilse - Jag har dåligt lokalsinne och skulle lätt kunna gå åt fel håll.


Nu är vi hemmma och hundarna är nöjda efter att varit ute och gått i 2 timmar. Jag ska ta tag i lägenheten och städa och diska.


Träning med Stina

Jag och Vips träffade Stina på klubben i fredags för agilityträning. Stina måste vara världens snällaste människa som tar sig tid på sin födelsedag att komma upp till klubben och drilla bara mig, värsta privatkursen, i agility i hela 2 timmar! Tror jag och Vips fick träna i 1,5 timme sammanlagt och Stina typ 15 min med sina egna hundar :P Kan ju bero på att jag fick stå och träna varje sak för sig själv, blir så när allt är nytt med svängar, händer och ben åt rätt håll osv.
Så otroligt nyttigt att ha någon som står och tittar på en och säger hur man ska göra och ser när man inte gör så. Stina är dessutom bland de bästa i Sverige och väldigt duktig på att lära ut och förklara om och om igen så även jag fattar, trots att jag knappt lyckas hålla koll på min kropp, ramlade 1 gång och snubblade typ 10 gånger! Haha. Men övning ger färdighet.
Tony kom och tog lite kort på träningen också! Och nu har jag ritat av banan så vi har något att träna på tills nästa gång Stina kommer.
20120406-204846.jpg

Hälsostatus

Nu är Vips klar med alla hälsotester och allt har blivit registrerat och klart på SKK 

 

Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2010-11-10   von Willebrand, hereditärt fri
2012-01-25 Knivsta Veterinärpraktik HD grad A
2012-02-29 Ekesten Björn Öga UA
2012-02-29 Lundqvist Anne patella, ua
2012-03-21 Universitetskliniken I Utrecht von Willebrand, fri, DNA-test