vallentuna utställning

Veckan har bara rusat förbi känns det som! Vips och jag har hunnit utställningsträna lite grann, på att stå stilla. Men utöver det har vi även gått hundpromenader med malin, tränat ett agilitypass där vi satte ihop två hinder efter varandra och skål/ leksak att dra emot. En del passivitetsträning och även en sväng till färsna lantgård där vi tittade på kaninerna som enligt Vips var konstiga filurer.

Idag var det dag för våran första internationella utställning. Vips ställdes i juniorklassen och jag tyckte han fixade det bra, inte alls så intresserad av allt runtomkring som har var för två veckor sen utan kunde nu fokusera bättre på mig.


kritiken av domare annuka paloheimo
stockholm kennelklubb 29/5-11
kooikerhondje:

Prima storlek, bra propotioner, bra öron,
Lite tunn i nospartit, bra bett, mer benstomme.
Bra bröstkorg, bra färg, päls inte i bästa kondition.
Kunde ha bättre topline, aningen lågt ansatt svans
Kunde ta längre steg, bra tempo.



Idag blev det ett andrapris och ett very good så jag är nöjd. Han behöver växa till sig lite och få tillbaka sin päls efter att han fält ur. Och jag behöver bli duktigare/ säkrare på att ställa honom för då tror jag i kommer charma domarna totalt!!! :)


Tyvärr inga bilder idag eftersom batteriet på kameran dog.

Jobbresa till Göteborg

Gud vad jag längtar efter hundarna just nu! De är på semester hos mamma eftersom jag varit med jobbet i Göteborg över helgen och slutar inte jobba förens i morgon. Men sen är jag långledig tack och lov vilket betyder att jag och Vips ska ta tag i vår träning med att försöka stå snyggt. 

Måste bara få berätta om vår Göteborg resa. Vi åkte ner 48 personer från tiohundra, mitt jobb, och målet var att springa göteborgsvarvet för personer med en funktionsnedsättning. Korta loppet var på 2,4 km och långa var på 4.1 km. Alla fick medalj och ett diplom för att de hade varit så duktiga - för duktiga var dom och runt kom vi allihopa! :) 


special göteborgsvarvet  

Vi bodde på ett vandrarhem och jag hamnade i 9 bäddsrummet i källaren där det gick vattenledningar i taket så om någon spolade på toaletten så hördes det väldigt bra i vårt rum, vilket resulterade i inte så mycket sömn för min del. Men vad gör väl det? Huvudsaken är att man har roligt! Efter att vi sprungit vårt lopp så bar det av till Liseberg och åka massa karuseller! Jag som inte är så jättemodig när det gäller att åka saker som är högt upp eller åker fort fick snällt åka med när dom jag jobbade med ville åka, så nu har man gjort det med. 

På bussresan hem var alla trötta och det var skönt att komma hem till hemtrakterna igen.
Jag längtar efter min egen säng och hundarna men i morgon får jag se dem igen. 



       


utställning

Vips och jag har varit på våran första utställning! Med facit i hand så måste vi träna mer på att bara vara. Vips tycker alla andra människor och hundar är så roliga och har därmed svårt att koppla av. Vi var totalt 4 st med kooiker och nu såg jag verkligen har liten Vips är. Han är ju inte bara låg utan han har en tunnare benstomme än de andra och därmed så ser han ju jätte liten ut. Hanen vi ställde imot var åt det andra hållet, stor och grov så Vips såg ut som en valp i jämförelse tyckte jag! Haha


vips och picazzo


Vips och jag, picazzo och ingela längst bort och en 5 mån hane närmast. Storleksskillnaden syns inte jätte bra men Vips är mindre än båda de andra hundarna.

Vi fick ganska fin kritik och det var bra träning för Vips att vara på en inoff. utställning innan det blir på riktigt om två veckor i Vallentuna.

kritiken:

häverö brukshundsklubb
inoff uttällning 15/5-11

11 månader, Liten hane, sött huvud
mörka ögon, bra pigment, saxbett, väl utvecklad haka,
kort hals ,bra rygg och kors, öppen framvinkel,
tillräklig bak, tunn benstomme, vacker riklig päls
rör sig med ganska kort steg, glad och trevlig.





Löptikar

Förra veckan var jag och Vips uppe på klubben och tränade med de andra tjejerna och deras hundar. Två kurser pågick samtidigt och Vips hade bara löptik i huvudet så det blev inte så mycket lydnadsträning utan det fick bli kontaktövningar. Han blev trött väldigt fort vilket inte är konstigt för vi har aldrig varit uppe och tränat när det varit så många andra hundar där på engång! Fokus låg på att han skulle ha kontakt med mig och ta upp leken trots störningarna runtomkring.

Vips är inne i en riktig slyngelperiod och det känns som om löptikar är det enda han tänker på. På grund av det så har jag tänkt att vi ska vänta med att träna agility och lära honom nya saker och istället befästa det han kan. Men man håller sig inte alltid till sin plan.


Tony och jag var ute med hundarna igår och gick runt klubben. Vi gick ner på nedreplanen och Vips fick hoppa lite över lydnadshoppet. Jag testade att skicka honom på hoppet och sen lägga på "svängkommandot",våran torrhandling utan hinder. Det fungerade perfekt!!! Han formligen slickade hinderstöden och kom tillbaka i en jäkla fart - hur kul som helst att se att han förstod perfekt även när det var hinder med!

Idag så tog jag och hundarna morgonpromenaden förbi klubben och svängde in på planen. Vips var lite uppe i varv så vi tog oss en klappochkramstund där på planen. Efter det drog jag fram en tunnel eftersom han älskar dem och fick även för mig att testa säcken. Så mycket för att inte köra agility på ett tag ;)

Hade glömt leksak hemma men hittade en gammal jenstrasa som fick agera leksak, Vips leker ju med allt som tur är.

Jag började med att skicka Six genom säcken och Vips var genast med på noterna och sprang efter. Andra gången så kom Vips ut förre Six och efter det fick han springa igenom själv, vilket han gjorde utan att tveka en enda gång!!

Så nu har Vips även lärt sig säcken! Det är så himla kul att se hur otroligt fort det går med Vips!! Min lilla prins får nog träna lite agility i alla fall för jag kan inte hålla mig borta från det!  




Liten Vips med sin anka

träning

Vips och jag är själva hemma. Six har fått åka ut till mamma och pappa och bara lulla runt på tomten och då passar jag på att träna lite vardagssaker med Vips. Stadga har hela dagen i går handlat om. Vi började med att jag hade godis i handen som han inte fick ta förens jag sa "ok". flyttade sedan ner godisen till golvet, la den på hans tasssar ooch till slut framför honom och bad honom göra en konst innan han fick ta godisen. Vi fortsatte ut genom alla dörrar och han fick vänta till jag sa att han fick gå. Sen åkte vi till klubben, vilket är väldigt roligt enligt vips. Träningen började med att inte hoppa ut ur bilen. Trots att jag sprang ifrån honom, det kom andra bilar och andra hundar. Han klarade det riktigt bra. Grabben är snabbtänkt och lär sig fort. :)



Väl nere på planen så fick vips hörs skott för första gången. Eftersom Six är skotträdd så vill jag träna detta med Vips utan att Six är med och kan smitta av sin rädsla på honom. Vi gick omkring på planen och lekte lite medan Malin sköt. Vips tittade lite vad det var som lät me lekte mer än gärna vidare med mig så tror inte skotten kommer bli några problem. :)


Efteråt så fick han leka med en pudel och de hade jätte roligt tillsammans medan de jagade varandra.

Vi tränade även på att ställa sig i lådan och att belöna framåt, vilket är lättare sagt än gjort utan medhjälpare men med hjälp av en skål framför lådan så gick det ganska bra. Träningen avslutades med att vips fick "stå på händer" ett tag. eller rättare sagt backa upp på en planka mot väggen.

Efter den dagen så sov han gott i soffan på kvällen :)