Köpt VGW-bälte

Gud vad dagarna springer iväg, jag har fortfarande inte hunnit lägga in bilderna från resan till dubai.
Det jag har hunnit med är att träna mig själv på gymmet den här veckan som varit. Jag börjar bli lite starkare men oj vad med träningvärk man kan ha vissa dagar! Det är väl bara att kämpa på så försvinner värken så småningom.
 
Jag har även varit till ultuna en tur i fredags. Inte med mina egna hundar utan som sällskap åt mamma. En hund vars klo har spruckit, visade sig att hon hade en tumör där pulpan borde sitta så hon skulle in på operation för att ta bort tumören. 
 
Six är piggare än på länge och har fått varit med och tränat både freestyle och agility. Han blir helt galen och sitter och gnäller när inte han får köra. Alla andra hundar som gör så hade jag tränat bort det på men med Six blir jag bara glad för det betyder att han har en bra dag och vill träna, vill han inte så ligger han bara helt tyst och väntar på att vi ska gå hem igen. Så lite pip ser jag bara som positivt när det kommer från honom. :)
 
Vips då? Jo han har också fått träna fast i går så tyckte jag han inte sträckte ut backbenet ordentligt så vi slutade träna och jag masserade honom när jag kom hem. Jag försökte även köra lite med Novafonen på hans muskler men det gillade han inte och spännde sig så mycket han kunde, tror det är en vanesak man får köra lite mer för varjegång för att han ska vänja sig. Dessutom så har hans VGW-sele kommit. Det är en sele som är ergonimiskt utformad och man sätter fast kopplet fram på selen för att det inte ska bli att det drar i kopplet eller i hans kropp.
 
 
      
 
Den fungerar klockrent! Känns mycket skonsammare för han kropp och han drar inte alls i kopplet längre, vilket kunde hända ibland förut när iv möte andra hundar.
 
Tror jag ska köpa en till Six med i julklapp :)
  
  

Andra agilitypinnen i klass 2!

Jag har hunnit vara på semester en vecka i dubai, men skriver mer om det i ett annat inlägg när jag kan lägga in lite bilder.
 
Det som har hänt på hundfronten är att Vips och jag var och tävlade agility i lördags i västerhaninge. Såklart så körde det ihop sig för mig, jag går nämligen en utbildning för att komplettera de delar jag saknar för att bli allmänlydnadsinstruktör och den skulle gått i januari men blev flyttad till den här helgen i november. Vips var redan anmäld till tävlingen så jag bestämde mig för att åka dit och köra första loppet sen så ställde Carro upp att köra honom i de andra klasserna utan att ens ha tränat någon gång med honom innan, det tycker jag är modigt och starkt jobbat av henne!
 
Sagt och gjort så körde jag första loppet, kommer runt felfritt och hamnar på en andraplats och får pinne! Ger vips till carro och åker på kurs. Kommer tillbaka till kl 16 och hinner köra sista loppet med Vips men tyvärr så rev han ett hinder och ta satsade vi på att springa så fort vi kunde istället :)
Loppen med Carro tycker jag gick över förväntan när jag fick se filmerna, bitvis så var det riktigt fint men sen fick dom tyvärr lite missförstånd vid några svängar och slalomingångar, men som sagt Carro jobbade på jättebra och Vips var jätteduktig som körde på i vanlig ordning! :)
 
Six fick vara med och vara kurshund på lördagen men han klarade inte riktigt av det utan stressen blev lite för hög så jag kände att han blev låg när vi kom hem och kortisondosen inte riktigt räckte till den dagen. Så nu får han vara hemma och lulla runt som vanligt min lilla stollare!! <3 
   
   

utställning och valpar

Jag oh Malin är väl inte riktigt som alla andra när vi bestämde oss för att åka till Växjö på utställning, det är ändå 50 mil enkelväg. Men vi gjorde det i alla fall och kl 4 på morgonen begav vi oss av mot utställningen. Malin gick in först på dagen och jag sist så det blev en lång väntan. Med 13 st kooiker anmälda så kände jag att det kunde finnas många fina hundar där men väl på plats så var vips ensam hane!! 
 
Inne i ringen så var han jätteduktig, tror aldrig han gått så bra innan så jag ska verkligen inte klaga på honom. Han sprang utan att varken skutta runt eller ha nosen i marken, vevade bara lite med benen men det får jag skylla mig själv för att jag har lärt honom att springa och titta på mig. Sen så stod han stilla och fint helatiden - min lilla stjärna. 
Domaren tyckte han var fin men för liten så jag fick ett excellent men ingen ck eller cert pga det. 
 
hur jäkla svårt ska det vara att få det där sista certet?! Det gör mig dessutom lite ledsen att domarna säger att han är för liten, vilket han inte är enligt rasstandarden utan tvärtom att dom flesta hundarna är för stora!! 
Men men någon gång ska vi väl lyckas hitta en domare som inte tycker han är för liten, jag måste bara bli bättre på att lära mig vilka dommare det är - eftersom det är det enda dom tycker är fel med honom. 
 
Efter utställningen så åkte vi i alla fal hem till Katarina och tittade på Vips 5 valpar som nu är 5 veckor gamla. Så himla söta allihopa!! Jag skulle ha kunnat smygla ner någon i väskan och tagit med hem ;)