ingen träning

Det blev ingen ridhusträning i alla fall. Jag hade tänkt åka dit och hade packat väskan, hundarna var i bilen osv men så fick jag åka ut till angskär och hjälpa till att leta efter en hund som hade rymt. Självklart så kändes det viktigare och ibland så blir det inte alltid som man tänkt sig, jaja det går ju som sagt att träna i trapphuset också eller strunta i att träna och bara tävla ;) 
 
Hunden som var borta kom i alla fall tillbaka så småningom eller rättare sagt det var jättesnälla människor som såg den och lyckades fånga in den, trots att den var jätte skygg för människor. Sån himla tur att det finns människor som är riktiga änglar och engagerar sig trots att dom inte behöver, en guldstjärna till dem!!
 
Jag tycker även att jag själv gjorde en bra sak i går när jag gick förbi en människa som sålde situation stockholm, gick en bit och sen vände för att gå tillbaka och köpa en tidning av honom. Han blev så glad och jag kände mig  som en mycket bra människa! Man kanske kommer till himlen ändå om man hjälper någon som är hemlös med en lite summa pengar och dessutom letar efter en bortsprungen hund samma dag! Jag hoppas på det i alla fall. :) 

Juldagen

Nu är julen över. Jag hade en jättebra julafton som började hemma hos mamma. Tony och jag hjälpte henne att gå med hundar innan det var dags för jullunch och resten av släkten kom. Vi har inte julklappar i vår släkt men trots det så fick vi en chokladask av mormor <3 Jag fick även en halsduk av Tonys föräldrar.  
 
Efter det var det dags att åka till jobbet, bara halva skaran hemma eftersom många är bortresta över jul så vi hade det jättemysigt med mer julmat, fika och kalle anka på tv.
 
Juldagen var nog ändå den dagen jag sett fram emot mer än julafton eftersom jag då skulle få träffa både Johanna, Björn och Hanna som alla bor utomlands men var hemma över jul. Vi drog hem till Björns föräldrar och började förfesten innan det var dags för mobergs och traditionell utgång på juldagen när det är hemvändarfest!! Jag hade jättekul och dansade massor den kvällen! Tony tyckte inte det var lika kul så han drog hem efter 1 timme. Jaja alla kan inte gilla samma saker.   
 
Så skönt att även nyår blev planerat, jag brukar alltid sitta dagen innan och panika över vad jag ska göra, men nu är det bestämt och klart och även min födelsedag blev planerad med båtresa och utgång!! Jag gillar att ha saker att se fram emot så den närmsta veckan kommer bli kalas bra!!!
 
Jag har även en agilitytävling att se fram emot med Vips, vi ska till kistamässan torsdag och fredag för att tävla. Nu har vi ju haft vila i 1 månad så funderar på att åka till ridhuset idag och träna lite, för att vi ska köra ihop oss lite i alla fall innan tävlingen. Vi får se vad som händer och sker.
 
Det jag skulle behöva träna på är kontaktfält men A-hindret och balansbommen står kvar på klubben under all snö och vår gungbräda som står vid ridhuset har dom lyckats ploga sönder så vi får se om jag får till någon träning med kontaktfält. Annars får vi väl träna lite i trapphuset här hemma ;) 
  
 
 

Jul

I morgon är det julafton. Jag ska jobba kvällen/natten så hundarna får fira jul ute hos mamma med att springa i snön  men först på dagen så ska även jag ut och äta julmat tillsammans med släkten och hjälpta till att jobba lite på hundpensionatet så mamma får lite jul hon också.
 
Förra helgen var det hundmässan i älvsjö. Jag jobbade men mamma var där och fick/ köpte jättemycket provpåsar på hundmat och hundgodis. På morgonen efter så var allt slut, Six hade hoppat upp på bordet och ätit upp allting!! Jag köpte med mig en förlåt blomma när jag hämtade hem hundarna...Det är så typiskt att Six ska upp på bordet och ta allt när mamma har köpt massor med gott gott, han kunde väl inte motstå då antar jag.
 
Vips och Athom hade tydligen bara sovit vidare och inte ens varit medvetna om att det fanns chans att få äta nått gott, six är ju inte den som delar med sig heller utan han tryckte nog i sin allt själv. 
 
 
Vips och jag har förövrigt en träningsvila just nu från agilityn, för att sen kunna sätta igång lite smått och vara fit for fight till våren igen. Det vi lägger fokus på är lite trix träning. Sitta fint och att kunna stå på händer (framtassarna). Han börjar bli riktigt duktig på det sistnämda så snart så tror jag att han ska kunna stå utan att ha en vägg att luta sig emot.  
 
 
God Jul allihopa! 
 
 

Året som gått

Jag hade några mål för vips när det här året började: 
  • Rabiesvaccinera 
  • Höftledsröntga höfterna och patella
  • Ögonlysa
  • Starta i agility
  • Bli utställningschampion - ej uppnått
  • Ställa ut utomlands
  • Komma upp i klass 2 i agility
  • Starta i rallylydnad
  • Gå en apporteringskurs - ej gjort

Några mål har vi uppnått med råge!! Vi är uppe i klass 2 i agility och har även 2 pinnar i agilityklass 2. 
Även rallylydnaden har gått förvånadsvärt bra. Vi har inte bara startat utan även fått titeln RLD N och behöver bara 1 start till i fortsättningsklass med godkänt resultat för att komma upp i nästa klass. 
 
Hälsomålen gick även de kalasbra eftersom Vips fick bra reslutat på både höfter, patella och ögon! Skönt att veta att man har en frisk hund. 
 
Rabiesvaccinera har vi gjort och vi var även iväg till Danmark och ställde och där vi dessutom vann och blev BIR. 
Det som inte har gått som jag vill är uställningschampionatet, det har varit stolpe ut men vi ska kämpa vidare nästa år med det målet. 
 
Apporteringskurs har det inte heller blivit, tiden fanns inte där och inte riktigt intresset heller, vi har satsat på agilityn och rallyn istället. 
 
Några andra saker som har hänt är att Vips har blivt pappa för första gången till 5 juvliga små valpar. Ska bli spännande att få följa dem och se vad det blir av dem :) 
 
Sammanfattningsvis så är jag riktigt nöjd med vad vi har åstakommit under det här året - ser fram emot vad nästa år har att bjuda på!!
 

Snö

Nu blir det här säkert lite tjatigt eftersom alla skriver om det men herregud vad mycket snö vi fått!! Igår var jag ute med hundarna och lät dem hoppa i den höga snön. Vips fastnade och syntes inte och även Six täcktes av snön, då är den dubbel så hög som vips!! Jag hade snö upp till låren. Kände mig tvungen att göra en snöängel så jag vadade ut i snön och slängde min ner. Vips fick fullkomligt panik. Han försökte komma fram i den höga snön, inte där jag gått utan rakt fram rakaste vägen där ingen gått samtidigt som han pep. Han skulle komma och rädda mig! Så himla gullig!! Behöver jag säga att han blev väldigt glad när han äntligen kom fram till mig? ;)