Hispig matte

Det har varit så underbara dagar den senaste tiden och både jag och hundarna har tagit tillvara på dem genom att gå långa promenader och bara njuta av solen som har tittat fram.
 
Igår tog jag på mig längdåkningsskidorna och hundarna fick springa med ute på isen hemma hos mamma och pappa medan jag åkte skidor. Jag tror vi var lika trötta allihopa när vi kom in igen men det är samtidigt skönt att känna att både jag och hundarna fick oss ett träningspass. 
 
Vips ska ställas ut om ca 1,5 vecka i Strängnäs och jag nojar över allt just nu. Han känns för tjock, för musklad/ för lite musklad. Står fel, springer fel, har för mycket päls/ har för lite päls, dlig päldkvalitet, behöver skrapas tänder, badas osv....Ja listan kan göras lång men jag hoppas att det bara är i mitt huvud alla dessa tvivel finns, för jag vill sååååå gärna ha det sista certet! 
 
Såklart har han inte alla dessa fel, det är bara för att utställningen närmar sig som jag blir lite små hispig. Men som tur är så vet inte Vips om att jag oroar mig utan har är som alltid lika glad och energisk!
 
Han kommer vara alltid vara bäst för mig oavsett vad någon domare tycker och det är ju ändå det viktigaste :) 
 
 
 
 
 

Tävlat

Jag och Vips satte oss i bilen och åkte den ganska långa vägen till Linköping för att tävla agility i lördags. Vi har inte tävlat på hela vintern och träningen blir inte lika ofta som när hindren står på klubben och man kan gå upp och träna när man vill. Vips kändes överladdad och stod och taggade och skälde i starten. 
 
Väl på planen så samlade han ihop sig och gjort faktiskt ett riktigt bra lopp! Kontakfälten satt fint och han tog slalom trots att han kändes lite fladrig imellanåt. Så kom vi då till 3:de sista hindren som är en böjd tunnel. Innan det är en hopphinder som han ska runda och sen in i tunnelnigången närmast mig. Jag Skickar runt honom och vill sen hinna göra att blindbyte för att skicka in honom i rätt ingång. Jag blir lite sen men gör ändå som jag tänkt och ropar tunnel samtidigt som jag springer mot den ingången han ska ta. Tydligen så blir det något fel där, jag ser inte vad han gör bakom min rygg, men han är i alla fall inne i fel tunnelingång och en disk blev resultatet. Grämer mig över att jag inte vände upp tidigare och tittade på honom....men men...det kommer fler tävlingar. 
 
 
Hopploppet så hade vi laddat om och Vips var ännu mer speedad. Jag tänkte att det här kommer aldrig att gå men han lyssnade jättebra och hade toppen bra fart!! Tyvärr så blir jag någon hundradel sen i ett framförbyte och Vips river ett hinder som resultat av det. 5 fel men en bra tid och ett jäkligt bra lopp som kändes helt rätt - det kan jag leva länge på!!
 
 
Nu vill jag ha stolpe in nästa gång i vår när det är tävling så vi fr ihop våra pinnar och kommer upp i klass 3!! 
 

Skidor

Nu får det sluta snöa. Jag vill kunna gå promander med hundarna igen utan att behöva gå på gångvägarna. Jag vill gå i elljusspåren men där är det skidspår och i skogen är det så mycket snö att man inte tar sig fram.
 
Men påtal om snö så ska jag åka skidor och 1 månad!!! Vi ska till vemdalen och åka slalom i 3 dagar. Jag kommer inte ens ihåg sist jag åkte skidor, var nog mer än 10 år sen så det ska bli jättekul men lite läskigt också att åka igen! Hundarna ska såklart med de också. det kommer vara mina 2, mammas och Jimmys hundar som följer med så jag hoppas att de kommer kunna springa runt och busa i snön. :)   
 
 
 

uppdatering

Livet rullar på i en vansinnig fart och jag hinner inte riktigt med att sätta mig ner och tänkaefter och reflektera. Men nu ska det i alla fall bli ett litet blogginlägg. 
 
 
Jag kan nu titulera mig Allmänlydnadsinstruktör!!! 
Sista delen, valpblocket, blev avklarat nu i helgen som var så nu ska jag vara färdig med alla delarna!! Det återstår bara att skicka in allt til shu och få dem att registrera det, bara det adminstrativa kvar med andra ord. 
 
Vips har varit lite hängig senaste dagarna, dålig i magen så jag hoppas han kryar på sig. 
Six har utvecklat sin skotträdsla till någonslags ljudrädsla, speciellt för plogbilar...vi jobbar vidare på det och försöker få honom att gå lugnt i kopplet istället för att slänga sig rakt ut och försöka fly hemåt....Vilket inte är så bra med tanke på det hala underlaget och min balans som inte alltid är den bästa. 
 
Förutom det så tränar jag förfullt på friskis. 5 pass i veckan är målet att hinna med och det går faktiskt ganska bra. Jag ska snart iväg på en skivstångspass innan det är dags för jobb. 
 
HejHopp!!
 

Mål 2013

Jag har ju inte satt upp några mål för det här året ännu så här kommer de: 
 
Vips
 
  • Uppflyttad till klass 3 i agility
  • Få sista godkända reslutet i rallylydnad forsättare 
  • Starta i rallylydnad avanceradklass 
  • Ta sista certet, bli utställningschampion 
känns som om det är detta vi satsar på under året. Jag har även andra planer som jag vill åstakomma men tiden räcker tyvärr inte riktigt till så jag avaktar med de planerna och satsa på agilityn, rallyn och uställningen. 
 
Six
 
  • Få vara pigg och glad
  • Fortsätta vara pensionär och inte bli sjuk utan kan hålla sig på en bra nivå med hjälp av medicinen. 
 
Jag
 
Jag har även några personliga mål iår. 
  • Jag vill fortsätta att gå på friskis och svettis och träna regelbundet. 
  • Bli färdig med min utbildning - allmänlydnadsinstruktör 
  • Ta hand om min kropp både med motion och att äta rätt
  • Göra ett bra jobb inom RHU och sträva efter attäven  göra ett bra jobb i utbildningssektorn

Planering

Sitter och försöker planera mina helger för att få in jobb, tävlingar och ev. få vara ledig någon helg också. Jag har planerat fram till början av augusti och som det ser ut just nu så har jag 5 lediga helger från och med nu, början av februari till början av augusti. Förhoppningsvis så tar vi vårt sista utställningacert fort så blir det fler ledia helger och vårt sista godkända reslutat i rallylydnad fortsättare. Sen ska vi börja träna inför nästa klass och då tror jag faktiskt att vi måste träna och inte bara kan åka på tävlingar utan att ens veta vilka moment som ingår. :P
 
Agilityn hoppas jag också på att vi kommer upp i klass 3 snart, då kommer även det göra att första halvåret kommer se annorlunda ut.
 
Vi håller tummarna helt enkelt att vi blir uppflyttade i alla grenar vi tävlar i!!! :D