RLD N Kamas Othello

Numera kan vi skriva ut den meritern innan Vips namn i stamtavlan! Idag startade vi i rallylydnad nybörjarklass på hemmaklubben och lyckades få 92 poäng och komma 2.a! Därmed fick vi fårt 3:de uppflyttningspoäng och fick titeln rallylydandsdiplom nybörjare (RLD N).
 
Jag tyckte inte själva banan gick så bra får vår del. Vi var inte samspelta utan traskade på på varsitt håll, men vi tog oss ju runt. Tydligen inte så dåligt i alla fall eftersom vi bara fick 8 poängavdrag och kom 2:a! 
 
Då blir min tanke, om vi kommer 2:a på en dålig runda, då är vi ryggigt farliga när vi gör en bra runda!! 
 
Nästa vecka satsar vi på att starta fortsättningsklass. Måste börja kolla på vilka skyltar som ingår i den klassen, jag har noll koll som vanligt men det har ju fungerat bra än så länge så vi kör vidare på att bara åka dit och köra vårt race!! 
 
 
   
 
Prispallen från dagens tävling. 

Vad ska man packa?

I morgon är det hemmatävling i rallylydnad. Jag är alltid lite extra nervös när jag tävlar på hemmaplanen, antagligen för att det då är så många som känner en som är där och tittar. Men i morgon ska vi leka vidare och förhoppningsvis ta våra sista uppflyttningspoäng till fortsättningsklass. 
 
Förövrigt så hittar jag inte vips halsband. Jag använder ju alltid retriverkoppel på honom för jag tycker det är bekvämt men när vi tävlar i rallylydnad så blir det kopplet lite kort så då vill jag ha koppel och halsband. Men efter att jag letar igenom lägenheten utan att hitta hans halsband så fick jag gå ner till djuraffären och köpa ett nytt. Köpte ett enkelt halvstryp i nylontyg tror jag det var, ett svart enkelt halsband i allafall som inte kostade många kronor. Förhoppningsvis så hittar jag hans fina läderhalsband, tror det kan ligga hemma hos mamma och pappa nämligen. 
 
Vet inte riktigt vad jag ska packa till i morgon heller...Känns inte som en riktig tävling när jag varken har bilen eller någon hundbur utan ska gå upp till tävlingen, tar ju bara 10 min att gå. Sovmorgon får jag också när det inte är samling förrens kl 10.30, jag erbjöd mig att hjälpa till men fick ett mail att eftersom jag skulle tävla behövdes det inte så jag behöver inte ens vara där tidigt för det. Antagligen så knallar jag nog upp i god tid i alla fall, gillar att titta på de andra som kör och förhoppningsvis hittar man någon att prata med.
 
   

valpar

Vips och Millas valpar föddes igår! 
 
Det blev 3 hanar och 2 tikar. 
 
 
Mamma Milla med valparna! 
 
läs mer om dem på: 
 
www.moonhaven.se 
 
 

Kurs på gång

Jag startar min agilitykurs på söndag och är faktiskt riktigt laddad inför den. Jag ska ha en liten grupp på 4 deltagare vilket jag tror kommer bli jättebra, då hinner man med att ge alla mycket tid och vi kommer hinna träna mycket. Jag hade en ambition att göra träningsmanualer för läxorna dom ska få men det blir inte så. Jag hann inte och jag tror nog det kommer gå bra med muntlig-, skriftliga instruktioner och ev. bilder på övningarna.  
 
Idag ska jag bege mig upp till klubben och se till att slalombågarna är lagade och går att använda till kursen och till min egen träning.  
 
Jag sitter och funderar på mitt nästa mål, om det går att genomföra. Om jag har råd och om det kommer löna sig...Vi får se vad jag kommer fram till....
 
  

Tunneltok?

Kan en hund bli tunneltokig så där under en natt bara? Vi har inte haft det problemet innan men igår på olandstrakten drog varenda tunnelingång lite extra mycket i honom. Vips var riktigt överladdad också så jag tror det var en bidragande orsak, sen att tunnlarna var enda stället på banan där han inte sprang i lera, han kanske ville försöka komma bort från vattnet och leran? ;)
 
Första klassen smet han bakom ryggen på mig rakt in i fel tunneligång, lite snurpligt men så är det ibland. 
Andra agilityklassen så var vi påväg mot a-hindret, tunneln låg under A-hindret som en makaron men åt andra hållet. Me Vips lyckades springa förbi A-hindret, runt det och in i en tunnelingång. Ja är tunnlarna roligare så är dom, man kan ju bara skratta åt honom och träna på det hemma istället.
 
Hoppklassen så hade jag bestämt mig att nu jäklar!! Planen var så geggig och blött vid det här laget att domaren fick göra om banan så den inte gick i mitten av planen där det var som värst. Vi fick till starten riktigt bra, farten var på topp och jag hade honom i handen hela tiden. nästa sväng gick också bra, jag skulle skicka in honom i en tunnel men lyckas då halka i leran och komma ner på knä. Vips blir lite fundersam och undrar vad jag gör men jag lyckas få in honom i tunneln, från knästående utan att han får någon vägran. Upp igen och vidare mot slalom men där blev det kaos. Han gick in rätt men sen bara hoppade han över en port. Vi körde om och det blir bara fel på fel. 
Luften går lite ur mig då. När vi har klarat det svåra så ska det skita sig vid ett slalom. 
 
Min plan nu är att ta fram bågarna igen och träna stadga. För att bryta ett dåligt mönster så tror jag på att bygga upp självförtroende i slalom hos honom och mig igen. Vi har 2 veckor på oss till nästa tävling. Då hoppas vi på bättre resultat :) 
 
 

Ett nytt mål?

Jag har en tanke eller rättare sagt ett frö, en idé som har såtts i min hjärna. jag vet inte om det går eller om jag kommer ha tiden för det men det är något som jag tror vi skulle fixa om jag la ner mer tid på det. Jag tror nämligen att jag och Vips skulle kunna komma till SM i rallylydnad nästa år om jag la ner tid och tävlade lite mer i det. Han är så lyhörd och följer mig så bra så jag tror inte att det skulle vara ett omöjligt mål. Gäller bara att prioritera och tävla lite mer i rally.
 
 
 
Sm i rallylydnad 2013 - Vore kanske något att satsa på för oss?

En träningsplan

Att gå in några timmar en löragkväll på jobbet för att en arbetskollega ska kunna åka iväg och äta middag med sina vänner känns helt ok. Jag känner mig som en väldigt snäll arbetskamrat plus att jag tycker det är ganska mysigt att vara på jobbet på helgerna. Ingen stress och alla är så glada och nöjda. :)
 
I morgon ska jag och Vips iväg och tävla agility igen. Jag är laddat på att få visa vad vi kan!! Nu vill jag sätta den där nollan!
 
Fast samtidigt så satt jag och la upp en plan i mitt huvud idag. Vi är i klass 2 och har ingen brottom upp i klass 3. det är i 2:an vi kan vara kvar en stund, bli riktigt sammankörda och ösa på. För att sen när pinnarna kommer vara redo för klass 3 och kunna konkurera där.
 
Jag har några saker kvar på min lista som jag vet att vi inte kan än, som jag tycker man ska kunna i klass 3. Slalom är ett av dem. Jag vill ha ett självständigt slalom där jag verkligen litar på honom. Vi är inte där riktigt än och jag stötar honom i slalomet. Antagligen är det mest för min egen del som jag gör det, han kan fixa det jättefint på träning helt själv. Men eftersom vi har haft lite strul med just slalom så vill jag vara säker på att det inte blir en massa onödiga diskussioner utan vi bygget på vårt självförtoende tillsammans sakta men säkert.
 
Detta är något jag har en plan på att vi ska träna i vinter. Även snabba banor med mycket handling blandat med att han ska vara självständig på kontaktfält och hinderär något jag har tänkt lägga mycket tid på.
 
Fast sakerna som jag har på min lista bockas sakta av, fy tusan vad ni andra kommer få se upp på banorna, för sätter vi en nolla är vi ruggigt farliga!!!
 
     
 
 

Bra känsla

Jag sitter här med ett fånigt leende på läpparna efter att precis ha kommit hem från klubben. Vips går så jäkla bra just nu!! Även Six var jätteduktig idag så jag fick en lycklig känsla i kroppen av dagens träningspass!
VI började med att gå upp till klubben, jag tränade på att springa med Vips för att få honom att inte veva med benen och han gick riktigt snyggt. Sedan fick han gå lös resten av promenaden.
 
Båda hundarna var lösa på planen medan jag plockade fram och städa ur boden, dom låg lugnt på gräsmattan och väntade, ingen av den (läs Six) sprang iväg och letade mat utan båda höll sig i närheten. Sedan började Vips och jag med att köra lite rallylydnad, jag fick ettt infall och körde forts.klassens rörelser som vi aldrig har tränat på och han sätter dem klockrent!! Allt går så där jäkla perfekt så nu blir jag jättesugen på att tävla!! Vi körden även lite freestelrörelser och även här överraskar han och gör saker vi knappt har tränat!! Får nog satsa på en karriär i freestyle i vår också när tävlingarna drar igång igen!
 
Agilittyn då? Jo han gick som en klocka även här. Jag turades om att köra hundarna och medan jag körde den ena så fick den andra sitta lös och vänta och båda två fixar det galant! Vips gjorde riktigt fina kontaktfält idag och tog mina svängsigner ruggigt bra. Det känns bra inför söndagen när det är dags för tävling igen.
Åhh om alla dagar kunde vara så här bra!!!
 
 
Gud vad jag älskar att få tillbringa tid och träna med mina underbara hundar!!
  
 
 
  

Agilityträning

Vips och jag har hunnit med att träna en hel del de senaste två veckorna och det är kul att se att vi faktiskt gör framsteg och börjar kunna läsa av varandra bättre. 
 
Så var vi också iväg på tävling  förra heglen. Jag lyckade köra fel och kom precis till min banvandring, snabbvärmde Vips och in och körde. Vi gjorde ett nollat lopp men tyvärr kom vi 3:a, bara två fick pinnar och hade 0,26 sek sämre tid än tvåan....Kändes lite surt och jag har en känsla att hade jag kommit i tid och hunnit fokusera bättre så hade vi tagit dem...Men men....bara att försöka igen nästa gång.
 
De 3 övriga loppen fick vi nått fel i varjeklass. Banorna var utmanande och roliga men eftersom farten ökar något enormt på tävling gentemot träning så blev det lite missförstånd men Vips var jätteduktig och öste på i alla klasser .Det blev bara såna där retliga fel så som en hand som är uppe för sent och gör att det blir fel hinder, en vridning som är lite sen, ett förtidigt byte osv. Men vi lär och kommer vara farliga när vi väl sätter våra lopp!!!
 
Annars så har jag hårdtränat mig själv, började ju för 1,5 månad sen med att träna och äta rätt och det har verkligen gett resultat på vågen. Men det känns lite småstressigt att få ihop allt med hundträning, jobb, min träning, planering av mat mm. Men det är kul att ha nått att göra och inte bli sittandes i alla fall :)
 
Jag har dessutom målat klart agilityhindren som pappa har byggt åt mig! Ska försöka ta kort på dem nästa gång jag är där ute så ni får se hur fina dom blev!
 
Kram på er
 
Vips med favoritleksaken! 
 
 
 

Veckorna som gått

Jag är verklgien inte bra på att komma ihåg att blogga men nu gör vi ett försök. Vi var iväg och tävlade agility på märsta-sigtuna för 3 helger sen. Debuten i agility 2 och dessutom gick vi och vann den så nu har vi vår första klass 2 pinne!
 
Vips var jätteduktig och springer hur snabbt som helst så det var jättekul.
 
Helger efter var han och jag iväg till sandviken för tvådagartävling. Även här hade han världens fart men det blev någon miss i varje klass pga att vi inte riktigt har hunnit köra ihop oss när det gåår s fort, men det kommer och bdar gott inför framtiden. Eftersom jag åkte själv så hade jag inte fixat nått boende heller så det är tur man har en stor bil. Fälla baksätet och ta med en bäddmaddras så sover man jättegott sen! :)
 
Nu i helgen var vi till sandviken igen men denna gång för utställning. Det har fullkomigt öst ner vatten så alla planer var dränkta eller bara lervälling. På söndagen fick som flytta upp ringa på parkeringen för det gick inte ens att springa i dem. 
Resultatmässigt så gick det bäst på fredagen med excellent, ck och andra bästa hane. Fredag excellent och söndag Very god.Tror lite berodde på att både jag och Vips hade tröttnat på att traska runt i leran på söndagen och var trötta båda två. Men alla domare gillar inte den mindre sorten så det är så olika hur de dömmer, bara att hoppas att det går bättre nästa gång.
 
Det var nog vad vi har hunnit med på de här 3 veckorna. Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag kommer ihåg att skriva nästa gång.